Bebekler İçin Ek Gıda Tarifleri

Bebekler için ek gıda, bebeğin anne sütüne veya formül mamaya ek olarak katı yiyeceklerin verilmesidir. Ek gıda, bebeğin beslenmesini tamamlamak ve yeni tatlara alıştırmak için önemlidir.

Bebekler için ek gıda, bebeğin anne sütüne veya formül mamaya ek olarak katı yiyeceklerin verilmesidir. Ek gıda, bebeğin beslenmesini tamamlamak ve yeni tatlara alıştırmak için önemlidir.

6 Aylık Bebekler İçin Ek Gıda Tarifleri

  • Elma püresi: Elma, bebeklere ilk verilecek meyvelerden biridir. Elma, A vitamini, C vitamini ve lif açısından zengindir. Elma püresi yapmak için, bir elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan rendeleyin. Rendelenmiş elmayı bir tencerede biraz su ile birlikte kaynatın ve püre haline getirin.

  • Havuç püresi: Havuç, bebeklere verilebilecek diğer sağlıklı bir meyvedir. Havuç, A vitamini açısından zengindir. Havuç püresi yapmak için, bir havucu yıkayıp kabuğunu soymadan rendeleyin. Rendelenmiş havucu bir tencerede biraz su ile birlikte kaynatın ve püre haline getirin.

  • Yoğurt: Yoğurt, bebeklere verilebilecek sağlıklı bir protein kaynağıdır. Yoğurt, kalsiyum, protein ve probiyotikler açısından zengindir. Yoğurt vermek için, bebeğinize uygun bir yoğurt seçin ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bebeğinizin yiyebileceği kadar yoğurt verin.

7-8 Aylık Bebekler İçin Ek Gıda Tarifleri

  • Kıymalı patates püresi: Kıymalı patates püresi, bebeklere verilebilecek besleyici bir yemektir. Kıyma, protein açısından zengindir ve patates, karbonhidrat açısından zengindir. Kıymalı patates püresi yapmak için, bir patatesi yıkayıp kabuğunu soymadan rendeleyin. Rendelenmiş patatesi bir tencerede biraz su ile birlikte kaynatın ve püre haline getirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun ve patates püresi ile karıştırın.

  • Sebze çorbası: Sebze çorbası, bebeklere verilebilecek besleyici bir yemektir. Sebzeler, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengindir. Sebze çorbası yapmak için, istediğiniz sebzeleri yıkayıp doğrayın. Sebzeleri bir tencerede biraz su ile birlikte kaynatın ve püre haline getirin.

  • Bisküvi: Bisküvi, bebeklere verilebilecek sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bisküvi, karbonhidrat ve lif açısından zengindir. Bisküvi yapmak için, un, yumurta, süt ve yağ gibi malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Hamurdan küçük toplar yapın ve yağlanmış bir tepsiye dizin. Bisküvileri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

 

9-12 Aylık Bebekler İçin Ek Gıda Tarifleri

  • Makarna: Makarna, bebeklere verilebilecek sağlıklı bir yemektir. Makarna, karbonhidrat açısından zengindir. Makarna yapmak için, makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin. Makarnanın suyunu süzün ve bebeğinize verin.

 

  • Etli sebze yemeği: Etli sebze yemeği, bebeklere verilebilecek besleyici bir yemektir. Et, protein açısından zengindir ve sebzeler, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengindir. Etli sebze yemeği yapmak için, istediğiniz eti yıkayıp doğrayın. Sebzeleri de yıkayıp doğrayın. Eti ve sebzeleri bir tencerede biraz su ile birlikte pişirin.
  • Yumurta: Yumurta, bebeklere verilebilecek sağlıklı bir protein kaynağıdır. Yumurta, kalsiyum, protein ve demir açısından zengindir. Yumurta vermek için, yumurtayı haşlayın ve bebeğinize verin.

 

Ek Gıda Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ek gıda vermeye başlamadan önce, doktorunuza danışın.
  • Ek gıdaları bebeğinize yavaş yavaş tanıtın.
  • Her yeni gıdayı birkaç gün boyunca tek başına verin.
  • **Bebeğinizin yeni gıdalara tepkisini izleyin

 

Etiketler: Bebekler İçin Ek Gıda Tarifleri, bebek gıda takviyeleri, bebek maması, bebeklerin yemesi gerekenler
Aralık 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR